1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nuri İyem’in portreleri Mardin’de Anadolu’yu anlattı

Nuri İyem’in portreleri Mardin’de Anadolu’yu anlattı

featured

MARDİN (İGFA) – Mardin’de, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında Mardin Müzesi önünde açılan sergide, 81 ilin sanat öğretmenleri, figüratif tarzda eserler üreten, özellikle Anadolu insanını resmetmesiyle tanınan bir sanatçı olan Nuri İyem’in kadın portrelerini şehirlerinin tarihi ve kültürel dokusuyla harmanladı.

Serginin küratörlüğünü Bursa’dan görsel sanatlar öğretmeni Sevda Eren üstlendi. Eren, Nuri İyem’in eserlerinin resimle hikâye anlatımının güçlü örnekleri olduğunu belirtirken, “Bu sergide, her ilin kültürel mirası, İyem’in portreleriyle evrensel bir anlatıma kavuşuyor” dedi.

Mardin ayağını koordine eden öğretmenler Nur Seçil Esen ve Mülkiye Aydemir ise, serginin gönüllü bir birliktelikle gerçekleştiğini ve sanatı halkla buluşturma misyonu taşıdığını belirtti. Aydemir, diğer şehirlerin de küratör Sevda Eren ile iletişime geçerek kendi kültürel değerlerini bu eserlerde görebileceğini söyledi.

Pulibet Giriş - Amgbahis - Risebet - Risebet - megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Etrobet - Fitcas giriş - Bedava İnternet - Kocaeli Haber - İlaç Rehberi -
Sosyal Medya Yönetimi - Antalya haber - İzmir Haber - Yaşam - Kuranda Evrim - Havadis - İqos - Detox - Havalı Yatak - Havalı Yatak - Havalı Yatak - Tiktok Beğeni Satın Al -