1. Haberler
  2. 16 ilde ‘Millet İttifakı’ adı kullanılamayacak!

16 ilde ‘Millet İttifakı’ adı kullanılamayacak!

featured

ANKARA (İGFA) – Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Millet İttifakı’yla ilgili önemli bir karar aldı. İttifakın fermuar modeli ile seçime gitme kararı aldığı 16 ilde “Millet İttifakı” isminin kullanılamayacağına karar verdi.

Hatırlanacağı gibi CHP 7, İYİ Parti de 9 ilde aday çıkarmamış; Gelecek, Deva, Saadet ve Demokrat partilerinin de CHP listelerinde olması dolayısıyla Millet İttifakı’nın 16 ilde tek parti logosu ile seçime girme durumu ortaya çıkmıştı.

YSK, bu illerde tek parti logosu ile seçime girilmesi durumunda “Millet İttifakı” adının kullanılıp kullanılamayacağı konusunu karara bağladı.

16 ilde “Millet İttifakı” isminin kullanılamayacağına karar verilirken, bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu bulunacağı ve söz konusu partinin logosunun üzerinde “Millet İttifakı” ibaresinin yer almayacağı bildirildi.

YSK’nın bu kararına göre; 14 Mayıs’taki seçimde Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari’de oy pusularında millet ittifakı yerine sadece CHP’nin parti logosu yer alacak. Aynı şekilde Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde de pusulada İYİ Parti logosu bulunacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pulibet Giriş - Amgbahis - Risebet - Risebet - megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Etrobet - Fitcas giriş - Bedava İnternet - Kocaeli Haber - İlaç Rehberi -
Sosyal Medya Yönetimi - Antalya haber - İzmir Haber - Yaşam - Kuranda Evrim - Havadis - İqos - Detox - Havalı Yatak - Havalı Yatak - Havalı Yatak - Tiktok Beğeni Satın Al -